top of page
anton-shuvalov-9EUwYOG3MVQ-unsplash.jpg
MSVL.png
MN_NobG.png
MJ_NoBG.png
MotoMedia.png

BELGIAN BIKE WEEKEND

Oktoberhallen Wieze
Entree: € 10,- inkom/dag, geen pre-sale
13
14
APRIL

DEELNEMEN ALS STANDHOUDER?

TESTRITTEN  BIKER'S MARKET ADVENTURE TRAINING & MUCH MORE TBA
BelgianBikeWeekend

HET BELEVINGSWEEKEND

voor alle motorrijders in België

Het nieuwe motorseizoen start op 13 & 14 april 2024. Het Belgian Bike Weekend belooft hét belevingsweekend bij uitstek te worden voor motorrijdend en -minnend België. Bezoek ons en maak testritten op de nieuwste modellen, wandel door onze biker's market met kledij & accessoires, droom weg tijdens een gesprek met organisatoren van verschillende motorreizen en scherp je rijvaardigheden aan met een opleiding bij een van de aanwezige rijscholen.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek hieronder wat je kan verwachten tijdens het BBW

De proef op de som.

Tijdens het Belgian Bike Weekend krijg jij de kans om testritten te maken met de nieuwste modellen van alle grote motormerken. En dan bedoelen we niet een ommetje in de hal. Tijdens een begeleide rondrit van 15 à 20 minuten in de omgeving van de Oktoberhallen krijg je meteen een goede indruk van de motorfiets.

Bovendien bieden we twee routes aan. Straatmotoren test je tijdens een route over geasfalteerde wegen. Kies je ervoor een allroad- of adventure-motor te testen, dan kan je desgewenst de Adventure Route meerijden waarin ook een stukje onverharde weg verscholen zit.

motormerken

Deze motormerken vind je op het BBW

Benelli-Logo.png
CanAm.png
H-D.png
Horwin.png
Italjet.png
MotoMorini.png
RoyalEnfield.png
SYM_edited.png
Verge.png
Yamaha Logo Brand Slogan.png
BMW.png
CFMOTO_Logo.png
Honda.png
Indian_logo.png
Kawasaki.png
peugeot-scooters-logo.png
Suzuki.png
Triumph.png
VOGE_edited.png
Zero Motorcycles.png
Praktisch

Praktisch

ALGEMEEN

Praktisch algemeen
INKOM & PRIJS

Een entreeticket voor het Belgian Bike Weekend kost € 10,- per bezoeker per dag

Er is geen pre-sale mogelijk. Je kan enkel ter plaatse aan de kassa je entreeticket kopen.

Betalen kan cash of via Bancontact.

Ben je lid van de BMW Club Vlaanderen? Bekijk dan zeker deze interessante aanbieding!

Het Belgian Bike Weekend vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 april 2023

Zaterdag 22 april: 10u00 - 18u00

Zondag 23 april: 10u00 - 18u00

OPENINGSTIJDEN
LOCATIE

Het Belgian Bike Weekend vindt plaats in de Oktoberhallen in Wieze. De activiteiten vinden zowel binnen (in Hal A) als buiten (op de parking) plaats.

 

Adres:

Schrovestraat 22A

9280 Wieze

Huisdieren zijn niet toegelaten in de zaal.

MOBILITEIT

Motorrijders kunnen helemaal gratis hun motorfiets parkeren wanneer ze een bezoekje brengen aan het Belgian Bike Weekend. De motorparking bevindt zich vlak voor Hal A. Gelieve je motor te parkeren in de daartoe bestemde zone.

Automobilisten kunnen gebruik maken van onze betalende parking met daarop plaats voor 700 wagens. Bekijk de beste route via Google Maps

Je kan ook met het openbaar vervoer naar de Oktoberhallen komen. De bus stopt voor de deur (halte Oktoberhallen). Je kan de route zelf plannen op de site van De Lijn.

Je kan je fiets parkeren op onze gratis fietsparking en stapt zo onmiddellijk de Oktoberhallen binnen. Fietsknooppunt Scheldeland 31 ligt net naast de eventlocatie.

FOOD & DRINKS

Eigen eten meenemen is niet toegelaten. In de Oktoberhallen vind je meer dan voldoende en gevarieerde gelegenheden om een hapje te eten of wat te drinken.

TESTRITTEN

De deelnemende merken nemen enkele gloednieuwe modellen mee die je kan testrijden tijdens een bezoek aan het Belgian Bike Weekend.

AANMELDEN

Je kan jezelf ter plaatse aanmelden voor een testrit bij de stand van het merk van jouw keuze. Je kan enkel aanmelden op de dag waarop je het Belgian Bike Weekend bezoekt. Pre-registratie is dus niet mogelijk. We hanteren het first come, first served-principe, dus wees zeker op tijd indien je een testrit wenst in te plannen!

OPENBARE WEG

De testroutes vinden plaats op de openbare weg. De Belgische wegcode is dus te allen tijde van kracht. Het is ieders individuele verantwoordelijkheid deze na te volgen en de testritten veilig te laten verlopen.

ROUTES

Wanneer je jezelf aanmeldt kan je kiezen tussen een route over het asfalt of een Adventure-route. Vanzelfsprekend zijn enkel daartoe bestemde motoren geschikt om de Adventure route te rijden.

Het start- en eindpunt van beide routes is dezelfde, namelijk de parking van de Oktoberhallen. De baanroute brengt je 100% langs geasfalteerde wegen in en rond Wieze. Het traject van de Adventure-route leidt langs enkele onverharde delen. Beide routes duren ongeveer even lang.

Enige ervaring met onverharde wegen is aangeraden voor wie de Adventure-route wil rijden.

De routes worden in kleine groepen gereden en worden steeds begeleid door een voorrijder. Het is nooit de bedoeling dat je de voorrijder voorbijrijdt.

VOORWAARDEN

Ben je van plan om een of meerdere testritten te doen tijdens je bezoek aan het Belgian Bike Weekend? Let dan zeker op onderstaande voorwaarden. Let erop dat de testen plaatsvinden op de openbare weg.

 • Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een geschikt rijbewijs voor de motor die je wil testen. Je kan geen A-motor testen indien je enkel een A2-rijbewijs hebt.

 • Zorg ervoor dat je jouw rijbewijs bij je hebt. Indien je geen rijbewijs kan voorleggen, zal elke testrit geweigerd worden. 

 • Zorg voor aangepaste en conforme motorkledij:

  • Helm​

  • Handschoenen

  • Motorvest en -broek

  • Geschikte schoenen

Nicky Hayden

NICKY HAYDEN CHARITY RIDE

We moedigen je aan om tijdens het Belgian Bike Weekend de 69 km voor Nicky Hayden te rijden. Zo steun je de Nicky Hayden Memorial Foundation

DE RIDE

De Oktoberhallen vormen het start- en eindpunt van deze rondrit.

 

De route is niet bewegwijzerd. Je kan het .gpx-bestand van de route op voorhand hier downloaden, of ter plaatse.

Deze route rijd je met je eigen motorfiets.

DONEREN

Je kan ter plaatse geld doneren. Uiteraard hoef je daarvoor de route niet te rijden. Al het opgehaalde geld gaat rechtstreeks en integraal naar de Nicky Hayden Memorial Foundation

PARTNERSHIP BMW MC VLAANDEREN

Partnership BMW Club

De grootste BMW-Club van het land houdt op zondag 23 april halt aan het Belgian Bike Weekend

ZONDAG 23 APRIL: Open BMW-Clubrit 2023

BMW Motor Club Vlaanderen is de grootste BMW-motorclub van het land. Elk jaar rijden ze meerdere rondritten, en de Open BMW Club Rit is telkens opnieuw een hoogtepunt waar alle motorrijders, ongeacht het merk, welkom zijn. Steeds gaan alle inkomsten van deze Open Rit naar een goed doel. In 2023 steunt de club met deze rit leefgroep De Okkernoot.

Dit jaar vormt het Belgian Bike Weekend in Wieze de eindhalte van de jaarlijkse Open BMW-Club Rit. In samenwerking met Motorsport Vlaanderen en Motomedia biedt de club een unieke formule aan waarbij de toegang tot het BBW is inbegrepen.

DE FORMULE
 • Deelname aan de De Open BMW Club Rit

  • 100 km op GPS, circa 2,5 uur​

  • Welkomstkoffie

  • Deelname aan de rit kost normaal gesproken €6

 • Toegang tot het Belgian Bike Weekend​

  • Directe toegang zonder te hoeven aanschuiven aan de kassa​.

  • Een toegangsticket kost normaal gesproken € 10.

 • TOTAALPRIJS: € 10,-  oftewel een korting van €6. Bovendien wordt de korting op de toegang geschonken aan het goede doel.

RONDRIT
 • De BMW-rondrit wordt gereden op zondag 23 april

 • Vertrekpunt is café/feestzaal KUDA

Zarlardingestraat 100

9500 Zarlardinge​

 • Er zijn twee aanvangstijden om in groep te rijden

  • 09u00

  • 11u30

 

De gedetailleerde informatie en het deelnameformulier worden gepubliceerd op de website www.bmw-mc-vl.be. De route (Garmin) wordt naar jou gestuurd vanaf zaterdag 22/04 na 14 uur. Je kan ze ook downloaden op de website.

CONTACT & INSCHRIJVING

Standhouders

STANDHOUDERS

CONTACTEER ONS

Wil jij jouw merk, bedrijf of producten in de kijker zetten bij motorliefhebbers uit het hele land? Dan maken we graag ruimte vrij in de Oktoberhallen tijdens het Belgian Bike Weekend voor je!

 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via

Sfeer4.jpg
bottom of page